Efekty dietoterapii – spadek poziomu insuliny!

Przedstawiam Wam wyniki mojej Pacjentki, która jest idealnym przykładem na to, że dietoterapia obniża poziom insuliny we krwi 😊 poza insulinoopornością walczymy z niedoczynnością tarczycy, cukrzycą – da się 💪 Brawo za determinację 👏👏

Dowodem na to są przedstawione poniżej wyniki badań 💉🧪

➡️ Insulina jest hormonem anabolicznym, wydzielanym przez trzustkę. Budującym tkankę tłuszczową i mięśnie. Insulina może pogrubiać ściany tętnic, magazynuje energię w komórkach. ➡️ Nadmiar insuliny powoduje nadmierne pakowanie energii do komórek, dlatego zmusza nas do jedzenia, powoduje otyłość i wiele innych dolegliwości. ➡️ Jeżeli wyspy beta trzustki wytwarzają jej za dużo, najczęściej jest to powiązane z insulinoopornością.

Organizm spala nadmiar tkanki tłuszczowej w momencie gdy insulina jest na odpowiednim poziomie.

Objawy insulinooporności są dość niespecyficzne:
nagły przyrost masy ciała,
problemy ze schudnięciem,
otyłość brzuszna,
napady głodu i ochota na słodycze,
nadmierne zmęczenie i senność po posiłku,
problemy z koncentracją,
stany depresyjne,
bóle głowy,
wzrost TG (trójglicerydów) we krwi i ciśnienia,
problemy hormonalne,
problemy z zajściem w ciąże,
hirsutyzm (nadmierne owłosienie np. na rękach, twarzy),
trądzik

Napisz komentarz