200g kremu kokosowego
4 płaskie łyżki kakao
500g suszonych daktyli
4 łyżki masła
1 łyżeczka soli himalajskiej
100g gorzkiej czekolady (u mnie firmy Finest z Tesco)
Krem kokosowy rozpuść na „małym ogniu”, następnie dodaj kakao i wymieszaj żeby nie było grudek. Małą formę wyłóż papierem do pieczenia i wylej przygotowany spód. Umieść w zamrażarce na 10 minut.
Daktyle zagotuj w garnku z wodą (około 5 minut). Odcedź nadmiar wody. Zmiksuj je z masłem i solą. Warstwę tak powstałego karmelu wylej na zastygnięty spód. Umieść w zamrażarce na 40 minut.
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Na schłodzone ciasto wylej warstwę
czekolady.
Udekoruj według swojego uznania, u mnie: orzechy nerkowca, jagody goji
i wiórki kokosowe.
Życzę smacznego
Bioreso Dietetyk Roksana Wawrzyniak
Turek, Konin, Koło, Kalisz
Dietetyk Roksana Grobelna - Turek, Konin
ul. Wschodnia 1, Turek
dietetyk@bioreso.pl
Tel: +48 697 281 714