Efekty dietoterapii - Spadek poziomu insuliny

Efekty dietoterapii - spadek poziomu insuliny!

Przedstawiam Wam wyniki mojej Pacjentki, która jest idealnym przykładem na to, że dietoterapia obniża poziom insuliny we krwi 😊 poza insulinoopornością walczymy z niedoczynnością tarczycy, cukrzycą – da się 💪 Brawo za determinację 👏👏

Dowodem na to są przedstawione poniżej wyniki badań 💉🧪

➡️ Insulina jest hormonem anabolicznym, wydzielanym przez trzustkę. Budującym tkankę tłuszczową i mięśnie. Insulina może pogrubiać ściany tętnic, magazynuje energię w komórkach. ➡️ Nadmiar insuliny powoduje nadmierne pakowanie energii do komórek, dlatego zmusza nas do jedzenia, powoduje otyłość i wiele innych dolegliwości. ➡️ Jeżeli wyspy beta trzustki wytwarzają jej za dużo, najczęściej jest to powiązane z insulinoopornością.

⏳Organizm spala nadmiar tkanki tłuszczowej w momencie gdy insulina jest na odpowiednim poziomie.

Objawy insulinooporności są dość niespecyficzne:
❌ nagły przyrost masy ciała,
❌ problemy ze schudnięciem,
❌ otyłość brzuszna,
❌ napady głodu i ochota na słodycze,
❌ nadmierne zmęczenie i senność po posiłku,
❌ problemy z koncentracją,
❌ stany depresyjne,
❌ bóle głowy,
❌ wzrost TG (trójglicerydów) we krwi i ciśnienia,
❌ problemy hormonalne,
❌ problemy z zajściem w ciąże,
❌ hirsutyzm (nadmierne owłosienie np. na rękach, twarzy),
❌ trądzik

Dietetyk Roksana Grobelna - Turek, Konin

ul. Wschodnia 1, Turek

dietetyk@bioreso.pl

Tel: +48 697 281 714

© © 2022 BIORESO Roksana Grobelna Dietetyk, Testy na Alergie i Nietolerancje Pokarmowe Turek, Kalisz